Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@20:27:47 GMT

خرید الحاقیه بیمه شخص ثالث به چه کسانی توصیه می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۹۲۳۵

خرید الحاقیه بیمه شخص ثالث به چه کسانی توصیه می‌شود؟

فرارو- الحاقیه بیمه شخص ثالث به‌زبان ساده اختلاف نرخ بیمه در قیاس با سال قبل است. با این حال دریافت آن در سال ۱۴۰۱ اجباری نیست. طبق قانون در تصادف‌هایی که خسارت از نوع جانی باشد، صندوق خسارت بدنی این مابه‌التفاوت را پرداخت می‌کند. امسال نرخ دیه کامل در ماه‌های غیر حرام از ۴۸۰ به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده و همین اختلاف ۱۲۰ میلیونی از محل صندوق خسارت‌های بدنی تامین می‌شود، اما در بحث خسارت‌های مالی شرایط تاحدودی فرق دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممکن است با داشتن بیمه‌نامه، یک تصادف ساده شما را متحمل ضرر چند میلیونی کند.

چه کسانی باید الحاقیه بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ دریافت کنند؟

به گزارش فرارو، الحاقیه بیمه شخص ثالث به تغییر و تحول‌های به‌وجود آمده از بیمه‌نامه سال قبل و جدید ارتباط دارد و دریافت آن از سال ۹۶ اختیاری بوده است. اگر شما قبل از تعطیلات نوروز امسال و اعلام نرخ جدید دیه، بیمه شخص ثالث خریده باشید، نیازی به دریافت الحاقیه ندارید. چون ما‌به‌تفاوت دیه نسبت به سال قبل را صندوق خسارت‌های بدنی جبران می‌کند. یعنی بدون دریافت الحاقیه خسارت‌های جانی براساس دیه جدید پرداخت خواهد شد. با این حال در پوشش مالی بیمه شخص ثالث اوضاع تا حدودی تفاوت دارد. پوشش مالی برخلاف پوشش جانی بیمه شخص ثالث به صورت خودکار در بیمه‌نامه افزایش پیدا نمی‌کند و بیمه‌گذار موظف است حداقل پوشش مالی بیمه شخص ثالث را به‌اندازه ۲.۵ درصد دیه کامل افزایش بدهد. رقمی که پارسال ۱۶ میلیون تومان بود و امسال به ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. اگر در تصادف‌ها، خسارت از نوع مالی باشد، شخص خسارت دیده می‌تواند با شکایت از شما همین اختلاف چهار میلیون تومانی را از جیبتان دریافت کند. به‌همین دلیل به بیمه‌گذار توصیه می‌شود مراقب الحاقیه بیمه شخص ثالث باشد.

حداقل بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ چقدر است؟

بیمه شخص ثالث هر سال بر اساس نرخ جدید دیه محاسبه می‌شود. بعد افزایش ۲۶ درصدی نرخ جدید دیه در سال ۱۴۰۱ قیمت بیمه شخص ثالث امسال رشد ۲۱ درصدی داشته است و این رقم باتوجه به نوع وسیله نقلیه متفاوت خواهد بود. نرخ جدید بیمه شخص ثالث برای خودرو‌های سواری با کمتر از چهار سیلندر – مثل دوو ماتیز و ام‌وی‌ام ۱۱۰ و ... - حدود دو میلیون و ۳۴۰ هزار تومان است. راننده خودرو‌های پیکان، پراید و سپند دست‌کم دو میلیون و ۷۸۰ هزار تومان برای خرید بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ باید کنار بگذارند. حق بیمه پایه شخص ثالث برای سایر خودرو‌های چهار سیلندر به سه میلیون و ۲۶۰ هزار تومان می‌رسد و این رقم بابت خودرو‌های دارای بیش از چهار سیلندر سه میلیون و ۶۵۰ هزار تومان خواهد بود. حق بیمه پایه سالیانه وسیله‌های نقلیه بارکش بر اساس ظرفیت آن‌ها از دو میلیون و ۸۷۰ هزار تومان تا شش میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تغییر می‌کند. حداقل قیمت بیمه شخص ثالث خودرو‌های اتوکار – مثل ون - با هفت نفر ظرفیت حدود شش میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و این عدد برای اتوبوس‌های ۴۴ نفره به حدود ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. خرید بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ برای موتور سیکلت‌ها چگونه خواهد بود؟ این رقم بابت موتور سیکلت‌های گازی حدود نیم‌میلیون تومان برآورد شده و برای موتور سیکلت‌های دنده‌ای سه‌چرخ هشت میلیون و چهار هزار تومان است.

حداقل بیمه شخص ثالث برای انواع سواری

نوع وسیله

حق بیمه

کمتر از چهار سیلندر

دو میلیون و ۳۴۴ هزار تومان

پیکان،‌ پراید و سپند

دو میلیون و ۷۷۶ هزار تومان

سایر چهار سیلندر‌ها

سه میلیون و ۲۶۳ هزار تومان

بیش از چهار سیلندر

سه میلیون و ۶۵۲ هزار تومان

حداقل پوشش بیمه شخص ثالث چقدر است؟

پوشش بیمه شخص ثالث به صورت جانی و مالی محاسبه می‌شود. اگر در تصادف‌ها خسارت از نوع جانی باشد، پوشش بیمه براساس نرخ دیه مرد کامل یا همان قیمت روز ۱۰۰ شتر خواهد بود و این رقم امسال در ماه‌های حرام ۸۰۰ میلیون تومان و درماه‌های غیرحرام ۶۰۰ میلیون تومان است. در ماجرای خسارت‌های مالی نیز بحث کمترین و بیشترینسقف پوشش مطرح است. کمترین پوشش خسارت مالی از سوی شرکت‌های بیمه ۲.۵ درصد دیه در ماه‌های حرام محاسبه می‌شود و با توجه به رقم ۸۰۰ میلیون تومانی اعلام شده نرخ دیه توسط قوه قضاییه و با یک ضرب و تقسیم ساده به عدد ۲۰ میلیون تومان بابت حداقل میزان پوشش بیمه بابت خسارت‌های مالی می‌رسیم. اینجا باید حواسمان باشد که اگر رقم خسارت از عدد ۲۰ میلیون تومان فراتر برود، مابقی را راننده مقصر از جیب خودش باید پرداخت کند. به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام خرید بیمه شخص ثالث خساست به خرج ندهیم و با پرداخت حق بیمه بیشتر سقف تعهد شرکت بیمه را افزایش دهیم. همچنین امسال سقف پوشش خسارت‌های مالی از سوی شرکت‌های بیمه ۴۰۰ میلیون تومان لحاظ شده است.

تخفیف‌های بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ چطور محاسبه می‌شود؟

یبمه شخص ثالث برای همه وسایل نقلیه اجباری است، اما تمامی شرکت‌ها موظف هستند درصورت استفاده نشدن از کوپن بیمه در مدت قرارداد، به بیمه‌گذار تخفیف بدهند. طبق قانون جدید بیمه که از بهمن ۹۶ ابلاغ شده حداکثر تخفیف ۷۰ درصد است و این عدد برای سال چهاردهم لحاظ می‌شود. کف تخفیف بیمه نیز که پیش از سال ۹۶ معادل ۱۰ درصد بود، به پنج درصد کاهش پیدا کرده است و بعد هر سال پنج درصد به میزان تخفیف بیمه اضافه می‌شود. به‌این ترتیب میزان تخفیف بیمه در سال دوم ۱۰ درصد، در سال چهارم ۲۰ درصد، در سال ششم ۳۰ درصد و در سال هشتم ۴۰ درصد خواهد بود.

تخفیف بیمه شخص ثالث

سال اول

سال دوم

سال سوم

سال چهارم

سال پنجم

سال ششم

سال هفتم

سال هشتم

سال نهم

سال دهم

سال یازدهم

سال دوازدهم

سال سیزدهم

سال چهاردهم

پنج درصد

۱۰ درصد

۱۵ درصد

۲۰ درصد

۲۵ درصد

۳۰ درصد

۳۵ درصد

۴۰ درصد

۴۵ درصد

۵۰ درصد

۵۵ درصد

۶۰ درصد

۶۵ درصد

۷۰ درصد

آیا خرید اقساطی بیمه شخص ثالث امکان‌پذیر است؟

بیمه شخص ثالث توسط برخی از شرکت‌ها به‌صورت قسطی فروخته می‌شود. آسیا، ایران، البرز و پاسارگاد، تعدادی از شرکت‌های بیمه محسوب می‌شوند که امکان خرید بیمه شخص ثالث قسطی برای بیمه‌گذار را فراهم کرده‌اند. البته برای خرید بیمه شخص ثالث به‌صورت قسطی باید به برخی نکات توجه کرد. اولا اقساط این بیمه‌ها از دو تا پنج ماه متغیر است و این موضوع به نوع شرکت انتخابی بستگی ندارد. نکته دوم در خرید قسطی بیمه شخص ثالث ارائه چک است و از همه مهمتر اینکه فعلا این آپشن توسط برخی از شرکت‌ها فقط برای بیمه‌گذار‌های ساکن تهران فعال است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بیمه شخص ثالث الحاقیه بیمه شخص ثالث دیه تصادف الحاقیه بیمه شخص ثالث خرید بیمه شخص ثالث بیمه شخص ثالث چهار سیلندر خسارت های مالی شخص ثالث محاسبه می شود میلیون تومان افزایش پیدا دو میلیون سه میلیون تخفیف بیمه هزار تومان پوشش بیمه ۲۰ میلیون بیمه گذار نرخ جدید حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۹۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به تداوم بارندگی در استان هشدار داد: دامداران، کشاورزان و مزرعه داران ماهی در این بارش ها خسارت هایی را متحمل می شوند که با بیمه کردن بخشی از این خسارت ها جبران می شود. علیرضا نیکروز تاکید کرد: تکرار سامانه بارشی تا پایان سال دور از انتظار نیست و ضرورت داد عشایر، کشاورزان اعم از باغداران، صیفی جات و حتی شیلات استان بیمه محصول خود را جدی بگیرند تا بخشی از خسارت ها با بیمه جبران شود. وی با اشاره به خسارت های سامانه بارشی سه روز گذشته گفت: علاوه بر خسارت های محصولات کشاورزی در شهرستان گچساران و باشت برخی راه های روستایی شهرستان کهگیلویه مسدود شده است که همکاران راهداری در حال بازگشایی آنها هستند. نیکروز با اشاره به ریزش جاده پاتاوه- دهدشت حد فاصل «قلعه دختر» و «قلعه گل» (همجوار روستای «دشت قاضی») ادامه داد: بلافاصله پس از ریزش، این جاده ملی بازگشایی شد و هم اکنون مشکلی برای تردد وجود ندارد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به دیگر خسارت های بارندگی در استان گفت: راه های عشایری و برخی از عشایر ما دچار آبگرفتگی شدند که امدادگران هلال احمر استان کمک های لازم را انجام دادند.

دیگر خبرها

  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟